Gotlanti.fi MAAILMAN LAPSELLISIN SAARI

På Svenska »
Information på svenska hittar du på respektive företags hemsidor. Företagens loggor hittar du längst ner på sidorna.
Blogi

Majoitu Gotlannissa:

Tutustu ja varaa »
Visit Sweden

Lasten ja nuorten kestosuosikit

Lasten ja nuorten kestosuosikit

Gotlannille on myönnetty kahtena vuonna Lasten matkailupalkinto Ruotsissa – paras matkakohde, jos lapsilta kysytään! Eikä ihme, sillä aktiviteettejä löytyy enemmän kuin runsaasti: kokeile kiipeilyä, kalliojyrkänteeltä laskeutumista köyden varassa, tai vaikkapa melontaa kanootilla. Fossiilien avulla puolestaan tutkitaan eläinten elämää 400 miljoonaa vuotta sitten – aikana, jolloin Gotlanti sijaitsi päiväntasaajalla.

Tarjolla on myös kalastusta, ratsastuskoulua tai hevosvankkuriajeluita luonnossa tai pitkin rantareittiä Visbystä Snäckiin. Viikinkikylässä voi tutkia viikinkien käsitöitä, leikkejä ja menneen ajan kilpailuja.

Kokeile vaikkapa jalkapallogolfia tai koe jännittävä seikkailu Lummelundan tippukiviluolissa – pienimmät vierailijat viihtyvät ”Knattegrottan”-kierroksella ja hiukan vanhemmat jännittävällä ”Luolaseikkailu”-kierroksella.

Pienen saaren ottaa helposti haltuun fillarilla. Jos oma pyörä ei sovi matkatavaroihin, vuokraa menopeli saavuttuasi. Saarella on monta mielenkiintoista poljettua reittiä ja aina voit poiketa polulta! Kysy lisätietoja matkailutoimistosta.

Lasten kanssa keskiajalle!

Lasten kanssa keskiajalle

Visbyn värikkääseen keskiaikahistoriaan voi tutusta hauskalla tavalla esim. Kapitelhusgårdenin ravintolassa. Lääninmuseossa voi puolestaan nähdä entisajan koruja sekä aarrekammion, jossa on maailman suurin viikinkiaikainen hopea-aarre.

Näyttäviä turnajaisia järjestetään kesäisin myös Keskiajan viikon ulkopuolella, katso lisätietoja tapahtumakalenterista! Osallistu kiehtoviin elämysiltoihin ja näe Ruotsin parhaimmat ratsastajat ja turnajaiset.

Rento ja hauska tapa tutustua maagisen Visbyn nähtävyyksiin on tehdä vossikkakiertoajelu oppaan johdolla. Visbyhyn voi eläytyä myös Emil Wern -kirjojen salapoliisiseikkailujen kautta. Kirjat on nyt myös käännetty suomeksi.

Perheiden mentävät kulkupelit ja majoituspaikat

Perheiden mentävät kulkupelit ja majoituspaikat

Mukavan aloituksen Gotlannin lomalle ja yhdessäololle luo rentouttava laivamatka Ruotsiin, jossa nuorimpien viihtymisen takaavat laivojen pallomeret ja runsas ohjelmatarjonta. Ruotsin mantereelta matka perille Gotlantiin sujuu nopeilla laivoilla muutamassa tunnissa.
Mikäli aikaa on rajallisemmin, lentäen pääset kesällä perille mukavasti suoraan Helsingistä runsaassa puolessatoista tunnissa.

Majoitusvaihtoehtoja on runsaasti: varaa hotellihuone Visbyn keskustasta, vuokraa oma mökki merenrannalta, majoitu idylliseen perhehotelliin tai keskiaikaisten kiviseinien sisälle. Saarella on myös camping-alue sekä Kneippbyn-kesämaa, jossa Peppi Pitkätossun mailla voi asustaa 700 erityyppisessä vuodepaikassa. Tälle saarelle lapsiperheet ovat todellakin tervetulleita!

Vinksin vonksin Huvikumpuun

Vinksin vonksin Huvikumpuun

Peppi Pitkätossusta tuttu Huvikumpu on Kneippbyn suosittu perhelomakohde. Alkuperäinen Pepin talo on nykyään museo, jossa hyvällä tuurilla tapaat myös itsensä maailman vahvimman tytön! Lisätietoja Huvikummusta löydät huvipuisto Kneippbyn sivuilta. Huvikummun lisäksi Kneippbyn huvi- ja vesipuisto on lapsiperheiden kesäpäivän vakiohitti – kokeile lajissaan ainutlaatuista Halfpipe-vesiliukumäkeä!

Muista myös lasten oma ”After Beach” Kneippbyssä sekä Visbyssä järjestettävä ruotsinkielinen Peppi-kiertokävely, joka tutustuttaa heinä-elokuussa tiistaisin Peppi-elokuvien tapahtumapaikkoihin. Peppi-kartan avulla voit myös omatoimisesti seurata Pepin jalanjälkiä ympäri vuoden.

Hiekkakakkuja ja aurinkopäiviä

Hiekkakakkuja ja salapoliisitarinoita

Gotlanti on Ruotsin aurinkoisin paikka; se hemmottelee vierailijoitaan yhteensä yli 800 kilometrin rantaviivallaan. Uimarantaa jokaiseen makuun: hienojakoista valkoista hiekkaa, kalliorantoja, rosoisempia kivirantoja tai auringonlaskurantoja – valitse mieltymystesi mukaan. Tarjolla on niin takuuvarmoja tunnettuja paikkoja, kuin niitä salaisia poukamia, joihin saatat vain itse löytää. Aurinkoisia päiviä on kuitenkin enemmän kuin monessa Pohjolan kolkassa, rantapäiviä siis riittää!

Varaa matka, matkapaketti tai majoitus »
EmediateAd